Hol a gólya?

27 éves nő vagyok, és bár ért sok jó és sok rossz az életben, egyetlen dolog van, amire igazán vágyok : egy gyerekre! Sokan rávágnák erre, mi sem egyszerűbb, hát csinálj egyet. De mi van, ha nem megy? Évek jönnek, mennek te próbákozol, küzdesz, mindent megteszel, de mégsem jön az a várva várt GÓLYA. Blogom arról szól, milyen próbatételeken kell keresztül mennünk férjemmel, hogy végre elcsípjük azt a bizonyos gólyát és végre velünk is megtörténjen az a csoda, aminél szebb dolog az életben nincs. Egy gyerek akiért érdemes élni, vagy akár meghalni! És most végre sikerült....!!!!

Az én szivem



RockYou FXText

Most éppen itt tartunk!

Lilypie

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ez vagyok én :)

Mellékletek

Utolsó kommentek

Gólya bácsi, ilyet szeretnék!

38. hét

2009.09.29. 13:20 - CsodaraVarok

Bizony, bizony már itt tartunk. Hihetetlen, hogy jó 2 hét és már a karomba tarthatom Édikémet. Szinte el sem hiszem!!! Annyira hihetetlen és csodálatos, hogy könnybe lábad a szemem, ha erre gondolok, hisz 1 évvel ezelőtt még csak azért imádkoztam, hogy legyen!!!

Néhány fontos infó erről a hétről:

A baba fejlődése

A baba mostanra már tényleg kikerekedett: nagyjából 3,5 kiló a súlya és több mint 48 centi. Már elég erős fogása van, amelyet hamarosan meg is tapasztalsz, mikor első alkalommal veszed kézbe a picit. A szervei is kifejlődtek annyira, hogy készen álljanak az anyaméhen kívüli életre.

Gondolkodtál már azon, hogy vajon milyen színű lesz a baba szeme? Lehet, hogy ezt  nem is lehet majd mindjárt első pillantásra megmondani. Ha barna szemekkel jött világra, akkor minden valószínűség szerint barna is marad. Ha viszont acélszürke vagy sötétkék szemekkel született, akkor lehetséges, hogy szürke marad, vagy kék, esetleg zöld színűvé változhat mire 9 hónapos lesz. Ez azért van, mert a kicsi íriszében (a szem színes része) a születés után gyarapodik a pigmentek száma – mindenesetre világosabb vagy kék színű nem lesz. (A barna és zöld szemekben több színezőanyag található, mint a szürke és kék szemekben.) Vannak olyan furcsa esetek is, amikor a baba végleges szemszíne csak 3-4 éves korában alakul ki!

 

A kismamáról

A nők többségének a következő néhány hét türelemjáték. Használd ki ezt az időszakot arra, hogy megtedd azokat a dolgokat, amelyekre nem lesz időd a szülés után. Szunyókálj és pihenj, olvasgass, vagy tölts egy kis időt zavartalanul  a kedveseddel.

Ezekben az utolsó hetekben teljesen normálisnak minősül, ha a bokáid és a lábaid kicsit meg vannak dagadva, de késlekedés nélkül vedd fel a kapcsolatot az orvosoddal, ha ezek az elváltozások kényelmetlenséget, fájdalmat okoznak, vagy ha hirtelen súlycsökkenést veszel észre magadon. Abban az esetben is érdemes felkeresni az orvost, ha heves, vagy nem múló fejfájások támadnak rád, érzékeny leszel a fényre, kettős látástól szenvedsz vagy homályosan látsz, ha felső hasi fájdalmakat észlelsz, melyeket szédülés és hányás kísér. Ezek egy komoly, preeclampsiának nevezett állapot előjelei lehetnek.

Más!

Végre majdnem teljesen kész a konyhabútor is és a takarítással is egész jól állok. Kezdek megnyugodni és szeretném élvezni az utplsó 2 hetet pihenéssel és relaxálással, na meg beszélgetéssel Édikémmel. Még meg kell beszéljük, hogy mi lesz a szüléskor, mert hát fontos, hogy ő is segítsen nekem!!!

Itt egy pár fotó a konyhabútorról:

A hétvégén kaptam néhány nagyon praktikus babás dolgot is, azokat is megmutizom:

1. járóka 2. a pellánkázó a komódra

Egyedi keresés

A bejegyzés trackback címe:

https://holagolya.blog.hu/api/trackback/id/tr961415443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása