Hol a gólya?

27 éves nő vagyok, és bár ért sok jó és sok rossz az életben, egyetlen dolog van, amire igazán vágyok : egy gyerekre! Sokan rávágnák erre, mi sem egyszerűbb, hát csinálj egyet. De mi van, ha nem megy? Évek jönnek, mennek te próbákozol, küzdesz, mindent megteszel, de mégsem jön az a várva várt GÓLYA. Blogom arról szól, milyen próbatételeken kell keresztül mennünk férjemmel, hogy végre elcsípjük azt a bizonyos gólyát és végre velünk is megtörténjen az a csoda, aminél szebb dolog az életben nincs. Egy gyerek akiért érdemes élni, vagy akár meghalni! És most végre sikerült....!!!!

Az én szivem



RockYou FXText

Most éppen itt tartunk!

Lilypie

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Ez vagyok én :)

Mellékletek

Utolsó kommentek

Gólya bácsi, ilyet szeretnék!

Nem fontos a hízás

2009.05.22. 09:39 - CsodaraVarok

   Ezt a cikket most találtam, gondoltam a magam és anyukám megnyugtatásásra beteszem :)

Nem fontos a hízás


Az ideális hízás a terhesség alatt 10-12 kg: ezt minden kismama kívülről fújja. Ha viszont valaki csak keveset vagy egyáltalán nem hízik, akkor a környezete rögtön azzal kezdi ijesztgetni, hogy ettől valami nagy baja lesz a babának. Kutatók most bebizonyították, hogy egyáltalán nem gond, ha valaki nem hízik vagy éppen fogy a terhesség alatt.

Az alultápláltság nem jó a babának. Valamikor a hetvenes években tudósok rámutattak, hogy a hízás mindenképpen fontos a terhesség folyamán, hiszen így jut elegendő tápanyaghoz, ásványi anyaghoz a fejlődésben levő magzat. E kutatásokat félreértelmezve alakult ki az a hiedelem, hogy mindenképpen hízni kell a kismamának. Pedig ahhoz, hogy a baba elegendő tápanyaghoz jusson, a változatos étkezés, a sok zöldség-gyümölcs, a fehérje és kellő mértékű szénhidrátfogyasztás bőven elegendő.

Amerikai kutatók egy csoportja olyan kismamákat vizsgált, akik nem híztak vagy akár még kicsit fogytak is a terhesség alatt és azt találták, hogy az újszülöttek teljesen átlagos súlyúak lesznek (tehát nem igaz az a rémisztgetés, hogy az ilyen anyák csecsemői kis súllyal születnek majd), nem volt gyakoribb közöttük a koraszülés, sőt még előnyeik is származtak ebből: kevesebb volt köztük a császármetszés, a terhességi cukorbaj és magas vérnyomás és a vajúdás ideje is lerövidült.

A felmérés alapján íródott tanulmány szerint meg kéne változtatni a terhesség alatti hízással kapcsolatos ajánlásokat, és 7,5 kilónak kéne lenni az aján lott hízásnak, valamint meg kéne határozni olyan felső határértékeket, amelyek felett már komoly kockázatokkal számolhat a terhes nő. Ennek valószínűleg nem fognak örülni azok, akik akik 15-20 kilót szednek magukra a várandósság alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://holagolya.blog.hu/api/trackback/id/tr521136887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása