Hol a gólya?

27 éves nő vagyok, és bár ért sok jó és sok rossz az életben, egyetlen dolog van, amire igazán vágyok : egy gyerekre! Sokan rávágnák erre, mi sem egyszerűbb, hát csinálj egyet. De mi van, ha nem megy? Évek jönnek, mennek te próbákozol, küzdesz, mindent megteszel, de mégsem jön az a várva várt GÓLYA. Blogom arról szól, milyen próbatételeken kell keresztül mennünk férjemmel, hogy végre elcsípjük azt a bizonyos gólyát és végre velünk is megtörténjen az a csoda, aminél szebb dolog az életben nincs. Egy gyerek akiért érdemes élni, vagy akár meghalni! És most végre sikerült....!!!!

Az én szivem



RockYou FXText

Most éppen itt tartunk!

Lilypie

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ez vagyok én :)

Mellékletek

Utolsó kommentek

Gólya bácsi, ilyet szeretnék!

Babonák, mende-mondák, népi szokások

2009.07.07. 10:21 - CsodaraVarok

    Már rég készülök írni a címben említett dolgokról! Persze nem szeretnék senkit sem megbántani, de fontosnak tartom közölni, hogy minden féle ilyen butaságot elutasítok és semmi babonát nem szándékszok követni. Nem hiszek a mende-mondákban és a régi szokások egy részét is hülyeségnek tartom (amit nem lehet logikusan vagy tudományosan megmagyarázni). Magyarázza ezt mindenki, ahogy akarja, de ne próbáljon meg senki meggyőzni arról, például, hogy piros madzagot kössek Édua kezére, különben megigézik.

   Na vegyük néhány szamárságot sorra:

   1. Igézés, piros madzag, szenes víz - Ki hallott már ilyen hülyeséget, hogy valaki megcsodál egy babát és ezzel megigézi, de semmi pánik, mert a kézre kötött piros szallag megfogja ettől védeni a babát. Ha pedig mégis bekövetkezne az igézés, akkor sincs semmi gond, mert egy gyufaszál égett végét vizbe dörzsöljük, azzal nem tudom mit csinálunk, aztán hipp hopp már elis múlik a baba igézése.  Badarság! Ha egy sereg vendég látogatása után nyügös és sírós lesz a baba, annak az egyetlen oka az, hogy szegény elfáradt a sok új ingertől ami érte, új hangok, új szagok stb. Ez mind elég fárasztóan hat egy kis picurra és előfordulhat, hogy úgy elfárad, esetleg megrémiszti a sok új dolog, hogy sirni kezd és nehezen alszik el. Ilyenkor az "igézést" anyuka két ölelő karja, a biztonság és a csend nyugtatja meg a babát és nem a szenesvíz.

   2. Az újdonsült anyuka 6 hétig nem szabad kimenjen a házból - Ujabb szamárság! Bár ez egy jó szokás volt a régi időkben, hiszen az első 6 hétben az anyukának igenis szüksége van pihenésre. De kérdem én, a mai időkben, egy kismama akinek nincs segítsége, a férje dolgozik és csak magára van utalva, hogy tartsa be ezt a 6 hetes házi fogságot? 

   3. 6 hét után meg kell keresztelni a gyereket - Most nem akarok igazán belemenni az ilyen vallási dolgokba, ezért csak annyit jegyzek meg, hogy Jézus sem 6 hetes korában lett megkeresztelve. Éduánk 8 hónapos korában lesz megkeresztelve, amikor hazamegyünk!

   4. Vendég nem szabad ráüljön a szoptatós kismama ágyára, különben a kismamának elapad a teje és a vendégnek pedig váladékozni fog a melle - Könyörgöm, ez egy akkora butaság! Nem akarom hangosan kikacagni azokat akik ebben hisznek, mert hát mindenkinek joga van abban hinni amiben csak akar, de .... :XD!

    5. Ha a női vendég éppen menstruál a baba látogatásakor, azt bekell jelentse a kismamának - ujabb :XD és no comment. Nálam majd nem kell senki semmit se bejelentsen, nem vagyok rá kiváncsi. 

   Most nem jut hirtelen több az eszembe, de ha még hallok ujabb szamárságot ígérem beírom :D!!!

Egyedi keresés

A bejegyzés trackback címe:

https://holagolya.blog.hu/api/trackback/id/tr171231401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása