Hol a gólya?

27 éves nő vagyok, és bár ért sok jó és sok rossz az életben, egyetlen dolog van, amire igazán vágyok : egy gyerekre! Sokan rávágnák erre, mi sem egyszerűbb, hát csinálj egyet. De mi van, ha nem megy? Évek jönnek, mennek te próbákozol, küzdesz, mindent megteszel, de mégsem jön az a várva várt GÓLYA. Blogom arról szól, milyen próbatételeken kell keresztül mennünk férjemmel, hogy végre elcsípjük azt a bizonyos gólyát és végre velünk is megtörténjen az a csoda, aminél szebb dolog az életben nincs. Egy gyerek akiért érdemes élni, vagy akár meghalni! És most végre sikerült....!!!!

Az én szivem



RockYou FXText

Most éppen itt tartunk!

Lilypie

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Ez vagyok én :)

Mellékletek

Utolsó kommentek

Gólya bácsi, ilyet szeretnék!

8. hét - ez történik most Pocaklakóval

2009.03.09. 16:25 - CsodaraVarok

    A méh eléri egy nagyobb narancs nagyságát, de az először szülő nőkön gyakran még mindig nem látszik semmi. Ha már van gyermeked, a szalagok és az izmok lényegesen lazábbak lehetnek, és a 8. héten megjelenhet az árulkodó "pocak". Szintén általánosak a bőrön kialakuló elváltozások. A kismama joggal érezheti magát ismét serdülőnek, sőt, van, akinél a tünetek még annál is rosszabbak: az arcon éktelenkedő pattanások nem ritkán valóságos "konglomerátumokat" képezhetnek; a képet száraz, hámló területek és vörös foltok tarkíthatják az arcon. A hajat sem kerüli el a változás: noha a terhesség ideje alatt gyorsabban nő és dúsabb lesz - rossz hír: szülés után a gyönyörű felesleg kihullik -, szárazsága miatt nehezebb kezelni. Lehet, hogy ezek a szépséghibák az első trimeszter végén visszahúzódnak, de előfordulhat, hogy egészen a szülés időpontjáig keserítik a reggeli találkozásokat a tükörrel.

    A  cseresznye nagyságú baba ujjai és lábujjai a 8. hétre már elkülönülnek egymástól, sőt, a könyék és a csukló tájékán már hajlítani tudja a karját. Az arc folytatja az erőteljes fejlődést: a szemek körüli lebernyegek lassan szemhéjakká formálódnak, és kialakul a felső ajak. Folytatódik a külső és a belső fül fejlődése is. Az íny alatt megkezdődik a fogfejlődés. Az emésztőrendszer növekedése folytatódik, és a kezdetleges keringési rendszerben megindult a vérkeringés. A szívben ekkor már kialakultak a pitvarok és a kamrák, és e kis pumpa percenként 140-150-et ver: kétszer annyit, amennyit az anyáé!
    A nyolcadik hétre általában már megtörtént az első orvosi vizsgálat. A terhesség megállapítása után a szülész-nőgyógyász szakorvos illetve a védőnő terhesgondozási kiskönyvet állít ki. Ez nem csak azért fontos, mert tartalmazza a terhesség során elvégzett összes vizsgálat eredményét, de ennek birtokában igénybe lehet venni az anyasági támogatást a szülés után.

 

Egyedi keresés

A bejegyzés trackback címe:

https://holagolya.blog.hu/api/trackback/id/tr8991665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása